baymavi - vevobahis - mobilbahis - https://guncelgirisi.com/. instagram takipçi satın al - instagram takipçi satın al mobil ödeme

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gigabyte Z77X-UD3H and [RipjawsX] F3-12800CL9Q-16GBXL

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tradesman
    replied
    I'd try with XMP enabled, then change

    tRC 35
    tRRD 6
    tWTR 6
    tWR 13
    tWTP 24
    tWL 7
    tRFC 158
    tRTP 7
    tFAW 24

    and the CPUVTT at 1.15

    Leave a comment:


  • jean.christophe.ros.ch
    replied
    Hi,
    Here are voltage and memory settings with XMP enabled and disabled:

    CPU CORE Voltage Control
    CPU Vcore 1.205v
    CPU Vtt 1.050v
    CPU DLL 1.800v
    IMC 0.925v

    DRAM Voltage Control (CH A/B)

    DRAM Voltage 1.500v
    DATA Tx Reference 0.750v
    DRAM Termination 0.750v
    Data Reference 0.750v
    Address Reference 0.750v

    Channel A/B Standard Timing Control
    CAS Latency 9(XMP enabled) 11(XMP disabled)
    tRCD 9(XMP enabled) 11(XMP disabled)
    tRP 9(XMP enabled) 11(XMP disabled)
    tRAS 24(XMP enabled) 28(XMP disabled)

    Channel A/B Advanced Timing Control
    tRC 33(XMP enabled) 39(XMP disabled)
    tRRD 5
    tWTR 6
    tWR 12
    tWTP 23(XMP enabled) 24(XMP disabled)
    tWL 7(XMP enabled) 8(XMP disabled)
    tRFC 128
    tRTP 6
    tFAW 24
    Command Rate (tCMD) 2(XMP enabled) 1(XMP disabled)
    tRW Stability Level 3
    tWR Stability Level 3

    tREFI 6240
    tREFIX9 54
    tRRDR 1
    tRRDD 3
    tWWDR 3
    tWWDD 3
    tRWDRDD 3
    tWRDRDD 1
    tRWSR 3
    tRRSR 4
    tWWSR 4

    Leave a comment:


  • Tradesman
    replied
    If running under XMP, timings may be off (post your up when you get a chance, both basic and advanced), BIOS may not be setting them correctly. Could initially try raising CPUVTT to 1.15 or so

    Leave a comment:


  • Gigabyte Z77X-UD3H and [RipjawsX] F3-12800CL9Q-16GBXL

    Hello,

    I recently bought a Gigabyte Z77X-UD3H mobo and a kit of [RipjawsX] F3-12800CL9Q-16GBXL (4x4GB). Although this memory is clearly recommended for this mobo, the combination fails to boot when the 4 stiks are mounted.

    Here is my configuration for test boot:
    - GA-Z77X-UD3H (v1.0)
    - F3-12800CL9Q-16GBXL (4x4GB)
    - i7-3770K
    - Corsair HX-750W
    - embedded graphics
    - BIOS is up to date (latest version F18)
    - XMP mode is activated

    During the first test boot with four sticks plugged, I got very early (before the BIOS splash screen) the error 51 (memory error) displayed on the debug display located on the board. The system reboots after seconds while emitting beeps continuously.

    Then I tried with only 2 sticks (A & B) mounted in dual channel and then it works fine. Same try with sticks C & D and again it works. I tried all possible combination using 2 sticks in the 2 channels and it always works.

    Final test, I checked all sticks one by one in only one stot using MemTest and they all run perfectly.

    So, what I can say is that technically both mobo and sticks seem to be ok. But when and only when the 4 sticks are mounted the system fails.

    It sounds to me like a voltage level too limited or may be a timing problem.

    I would appreciate any technical advice and recommendation to be tested in order to solve this problem.

    Sincerely

betpark - adiosbet - perabet

deneme bonusu veren siteler - bahis siteleri - casino siteleri

istanbul escort - aksaray escort - yenibosna escort - merter escort - grup escort - esenyurt escort - adana escort - afyon escort

makrobet - perabet - bahigo - betmatik - bahigo - illegal bahis - bahigo - bahigo - bahigo - betist

Working...
X