G.SKILL TECH FORUM

Go Back   G.SKILL TECH FORUM ? Product Discussion ? SSD

SSD Problem or question about your SSD? Post a thread in here

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-05-2012, 10:59 PM
G.SKILL's Avatar
G.SKILL G.SKILL is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2008
Location: Taipei, Taiwan
Posts: 3,448
G.SKILL has disabled reputation
Default [Only for Phoenix III] Firmware GS505 released

Dear Customers,

Here we release a firmware update for Phoenix III
Caution

1. Before you start to update firmware, please backup all data on the SSD as a precaution

2. Close other running application and Save opened files first, the computer will reboot automatically after updating firmware

3.Please format disc of non-Microsoft Windows (Sandforce upgrade tool can't recognize storage of Mac or Linux)

The following is the link for firmware update procedures/Tool:


http://www.gskill.com/SSD/Firmware/G..._Rev_GS505.zip
Reply With Quote
  #2  
Old 12-06-2012, 06:19 AM
IggyAZ IggyAZ is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 11
IggyAZ is getting a feel for overclocking
Default Installer doesn't find any Phoenix III SSD

Thank you for posting the GS505 firmware update.
My Phoenix III SSD has firmware GS504 installed and is running good.

PROBLEM
I download and unzip the files.
Read the pdf and started the field installer as per Admininistrator.
The installer scans and doesn't show any PhoenixIII FM-25S3-120GBP3 drive.
Nothing comes up at all after scan.

I rebooted and tried again and no drives show up at all.
This is a new clean Win7 Ultimate install and the Phoenix III is my C: boot drive.
SSD was formatted as per Win7 install NTFS.

Any suggestions?
Reply With Quote
  #3  
Old 12-06-2012, 06:18 PM
G.SKILL's Avatar
G.SKILL G.SKILL is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2008
Location: Taipei, Taiwan
Posts: 3,448
G.SKILL has disabled reputation
Default

please make sure that your drive is connected to one of the Intel 6GB/s ports, not the Marvell 6GB/s ports, also make sure that you were at "AHCI" mode, the drive should be able to work!
Reply With Quote
  #4  
Old 12-07-2012, 04:25 PM
idanl4 idanl4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 5
idanl4 is getting a feel for overclocking
Default

tnx update works (:but omg!! my WEI windows hard disk score was 7.9 with the gs502 firmware right after the update i did re-run of the wei score and it change to 7.8 !! no change of the free space on the drive or the connecteion to my intel 6gb port why plz?):
Reply With Quote
  #5  
Old 12-09-2012, 09:50 PM
G.SKILL's Avatar
G.SKILL G.SKILL is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2008
Location: Taipei, Taiwan
Posts: 3,448
G.SKILL has disabled reputation
Default

usually we won't check the WEI score and people won't count it as testing benchmark.

if you need to know the true benchmark of the hard drive performance, please download programs like ATTO, HDTune ....

thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 03-21-2013, 01:29 PM
Wayne Ewalt Wayne Ewalt is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
Wayne Ewalt is reading into overclocking
Default

Quote:
Originally Posted by GSKILL View Post
please make sure that your drive is connected to one of the Intel 6GB/s ports, not the Marvell 6GB/s ports, also make sure that you were at "AHCI" mode, the drive should be able to work!
I am using 2 of the 120 GB in Raid0 and the firmware program can't see them. I can't set them to AHCI.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-22-2013, 07:39 AM
Tradesman's Avatar
Tradesman Tradesman is offline
Administrator
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 15,145
Tradesman is a Multi-Tasking MadmanTradesman is a Multi-Tasking MadmanTradesman is a Multi-Tasking MadmanTradesman is a Multi-Tasking Madman
Default

Believe the drives need to be updated in single drive mode, at least mine did, backed up all to a platter driver, ran updates, then went back in and rebuilt the RAID under AHCI moved the OS and apps back from the original RAID image and all was good
__________________


Pls offer comments on support I provide, HERE, in order to help me do a better job here:

Tman
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 08:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved. Copyright 1989-2013, G.Skill International Enterprise