G.SKILL TECH FORUM

Go Back   G.SKILL TECH FORUM ? Product Discussion ? DDR4 ? Trident Z RGB

Trident Z RGB Everything about Trident Z RGB here

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-10-2017, 02:44 PM
royedmund royedmund is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 2
royedmund is reading into overclocking
Default Trident Z - F4-3200C16D-16GTZR and Ryzen AM4

Has anyone had any luck with F4-3200C16D-16GTZR and Ryzen AM4 X370.

Based Tips for Building a Better AMD Ryzen™ System
Source
https://community.amd.com/community/...m?sf62307686=1

Extract:
__________________________________________________ _____________
"We have internally observed good results from 2933, 3200, and 3500 MT/s rates with 16GB kits based on Samsung “B-die” memory chips. Potential kits include:


G.Skill Trident Z - F4-3200C16D-16GTZR [16-18-18-36 @ 1.35v]


Robert Hallock is a technical marketing guy for AMD's CPU division."
__________________________________________________ _____________
Reply With Quote
  #2  
Old 04-12-2017, 01:46 PM
Wmunn Wmunn is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 5
Wmunn is reading into overclocking
Default

I fell for that line too, he should have said c14, because every single one of the c16 kits are hynix chips NOT samsung. I hope G.skill appreciates all the angry customers from that story getting people to buy the wrong kits.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-12-2017, 06:05 PM
Wmunn Wmunn is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 5
Wmunn is reading into overclocking
Default

on a bright note here, those of us running c16 ram kits from gskill and using msi titanium board, beta bios 1.45 is out , with latest agesa code and can run our ram at 3200......
Reply With Quote
  #4  
Old 04-13-2017, 12:17 AM
G.SKILL's Avatar
G.SKILL G.SKILL is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2008
Location: Taipei, Taiwan
Posts: 3,448
G.SKILL has disabled reputation
Default

We're not sure why AMD chose to list the 3200 CL16 model either, especially when most medias and reviewers got it working with 3200 CL14 kits.

We'll definitely pass this information on internally, and see what we can do about this. Thanks for the link.

Last edited by G.SKILL; 04-13-2017 at 12:20 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-13-2017, 02:37 AM
Wmunn Wmunn is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 5
Wmunn is reading into overclocking
Default

At this point it is spilled milk, but AMD should edit their content to reflect the mistake, and at this point it is impossible to put the genie back in the bottle. but any attempt should be made to correct it, as many people will read that article and get the wrong part numbers, and be upset about it. at least until bios and firmware updates come along to make this a non issue.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-25-2017, 07:35 PM
Whiskey-Foxtrot Whiskey-Foxtrot is offline
Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 43
Whiskey-Foxtrot is getting the hang of things
Default

I know this is an old topic, but F4-3600C16D-16GTZR shows as Samsung B-die for me. I'm only responding to this now as I've gotten a lot of questions about this particular kit. Unless there is a different batch going out that has Hynix, this kit in hand is Samsung B-die.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-26-2017, 03:08 AM
d.giessing d.giessing is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 13
d.giessing is reading into overclocking
Default

They are talking the 3200C16 not 3600C16 Whiskey
Reply With Quote
  #8  
Old 06-26-2017, 10:13 AM
Whiskey-Foxtrot Whiskey-Foxtrot is offline
Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 43
Whiskey-Foxtrot is getting the hang of things
Default

Quote:
Originally Posted by d.giessing View Post
They are talking the 3200C16 not 3600C16 Whiskey
Ah so it is! And yes, 3200C16 definitely is Hynix. Had to open a pack just to verify anyway
Reply With Quote
  #9  
Old 07-13-2017, 10:37 PM
Hexile Hexile is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 5
Hexile is reading into overclocking
Default

Quote:
Originally Posted by royedmund View Post
Has anyone had any luck with F4-3200C16D-16GTZR and Ryzen AM4 X370.
Not exactly the same sticks of RAM, but it appears Gigabyte's AM4 boards does not like Trident Z RGB at all:

Quote:
Originally Posted by Hexile View Post
Motherboard is a Gigabyte GA-AX370-Gaming K7.
Memory: G.SKILL F4-3600C17D-32GTZR
(32GB (16 GB x 2) Trident Z RGB Series DDR4 3600 MHz C17)

Setting any speed manually or using XMP gives a boot loop with error F9, but the memory configuration is reset after a few automatic restarts

Before updating bios from version F3 to F4, XMP would only read this kit as 3200, but with F4, it is read correctly as 3600.

With a beta bios called F5a the problem remains unaffected. I have poked any related setting without any progress.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-14-2017, 04:43 AM
d.giessing d.giessing is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 13
d.giessing is reading into overclocking
Default

I'm on an MSI B350 Tomahawk Arctic with my TDZ RGB 3200C16D-CL16 and on Agesa 1.0.0.6 i still can not get them above 2667 for a long time. Sometimes the system boots with 2966 but then sometimes not... such a hassle
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
f4-3200c16d-16gtzr, ryzen, tridenz rgb, x370

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 05:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved. Copyright ©1989-2013, G.Skill International Enterprise